keessmetsers.reismee.nl

Marathon van Eindhoven: twee eeuwig jonge zestigers..

Twee eeuwig jonge zestigers.

Nog geen jaar geleden heeft de ervaren hardloper Henk van Gerven zijn vrienden Henk van den Oord en Johan Pijnenburg overgehaald om te beginnen aan hardlopen. Samen met Henk begonnen deze twee “eeuwig jonge zestigers” in hun vrije tijd met het lopen van korte afstanden in de omgeving van hun woonplaats Spoordonk. De afstanden werden steeds langer en de spierpijn werd steeds minder. Op een gegeven moment opperde Henk of ze misschien mee wilden gaan doen aan de sponsorloop die de stichting Stepping Stones Bali organiseerde tijdens de halve marathon van Eindhoven. Henk en Johan gingen de uitdaging aan en begonnen aan een trainingsschema dat hen uiteindelijk klaar zou stomen voor de halve marathon van Eindhoven.

Op 12 oktober was het zover… Gekleed in het speciaal voor dit evenement ontworpen shirt begonnen ze samen met een groep van ongeveer 15 andere hardlopers aan hun eerste halve marathon. Ze werden gesteund door een grote groep supporters die hen bij de start hartstochtelijk aanmoedigden. En toen begon het lange wachten totdat ze zouden gaan finishen op de Vestdijk in Eindhoven…

Na anderhalf uur kwam de eerste hardloopster van Stepping Stones Bali over de meet. Het was Floor van den Brand die een fantastische 1.30.57 had gelopen. Een kwartiertje later kwamen Pieter Oomen, Antoinet Hems, Jorrit Janssen, Maartje Willeboordse, Piet Willeboordse en Joan van Heerebeek binnen. Allemaal blij dat het gelukt was, vooral Antoinet en Joan die een persoonlijk record hadden gelopen.

Even later kwamen Piet van Oirschot, Geertjan Oomen en Henk van Gerven binnen. Voor Geertjan was het zijn eerste halve marathon, net als voor zijn broer Pieter. Wat een knappe prestatie hebben die twee geleverd in hun eerste wedstrijd op deze afstand…

En toen was het wachten op de “eeuwig jonge zestigers”. Even later zagen we ze in de verte aankomen. Wat een prachtig gezicht om die twee met een brede grijns op hun gezicht naar de finish te zien rennen. Echt een heel mooi moment. Net als alle anderen hadden zij een heel mooie prestatie geleverd. Het was voor hen de bekroning van een jaar hard trainen.

Toen ook Christel Jacquot en Elia Deenen over de finish waren gekomen konden we naar het Beursgebouw gaan om daar alle verhalen over de wedstrijd aan te horen. Glunderende gezichten, soms een beetje teleurstelling, maar vooral bij iedereen voldoening want zij wisten waarvoor ze het hadden gedaan.

Alle lopers die vandaag de halve marathon liepen, of de estafettemarathon zoals die door Rob Rebel werd gelopen, verdienen bewondering voor de manier waarop zij zich voor de kinderen op Bali hebben ingezet. Zij hebben de slogan “wij doen het voor de gehandicapte kinderen op Bali want zij willen ook net als wij kunnen rennen” vorm gegeven…

En de twee “eeuwige zestigers”?

Die zijn er volgend jaar zeker weer bij als we hopelijk met een nog grotere groep weer gaan laten zien dat wij Marjanne Oomen en de gehandicapte kinderen op Bali niet in de steek laten.

Kees Smetsers

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!