keessmetsers.reismee.nl

"Donkhoeve" ,een bijzondere Bed and Breakfast in het lieflijke Oirschot (Zuidoost-Brabant).

Mijn moeder is 86 jaren jong. Ze heeft haar jeugdjaren doorgebracht in Oirschot, waar ze nu nog steeds woont. Omdat ze vaak vertelt over de mooie momenten die ze met haar vriendinnen heeft beleefd in de buurt van de Oude Grintweg (de straten Hedel, Kampsesteeg, Polsdonken etc.) had ik besloten om een nachtje met haar te gaan overnachten in 'Bed and Breakfast Donkhoeve' op het adres Polsdonken 2.

Bed and Breakfast Donkhoeve is een heel mooie oude boerderij die omgeven is met een erf en bijgebouwen waar de tijd van vroeger nog tastbaar aanwezig is. Hanneke en en Rien van Ruremonde, de bewoners van de oude boerderij, hebben er een heel sfeervol geheel van gemaakt. Zowel het interieur van de gebouwen als de omgeving ademen een sfeer van rust uit.

In een van de bijgebouwen is een heel romantische gastenkamer gemaakt die uitermate geschikt is voor verliefde mensen, bruidsparen, en andere mensen die gewoon willen genieten van de prachtige omgeving. Zelfs een sauna ontbreekt niet........

In het hoofdgebouw is een heel ruim knus appartement met een woon-slaapkamer (met openhaard), eetkeuken, en grote badkamer en een extra slaapkamer met twee bedden.

Alle ruimten zijn sfeervol ingericht en de gasten ontbreekt het aan niets. Hanneke, de gastvrouw, heeft ons echt in de watten gelegd en toen we 's morgens na een 'bourgondisch ontbijt' afscheid van haar namen vonden we het echt jammer om weg te gaan. We hadden even een reis gemaakt terug in de tijd, in ons eigen dorp (een van de mooiste dorpen van Brabant), en het was echt heel bijzonder geweest. Wij kunnen dit 'bed and breakfast' met een gerust hart bij iedereen aanbevelen......

Als je van wandelen houdt biedt de omgeving van Oirschot ontelbare mogelijkheden. Als je de Priemsteeg inloopt, direct naast de boerderij, kun je al meteen genieten van de mooie natuur van 'Het Groene Woud', het groene hart van Brabant waar je leuke boerderijterassen vindt, zoals bijvoorbeeld de 'Jacobushof' (richting Lennisheuvel). Verder is het Landgoed De Baest (richting Middelbeers) waar de Beerze doorheen kronkelt een uniek stukje natuur. Een van de mooiste plekjes daar is het gebied bij het kasteel waar de Beerze zijn weg vindt tussen oude beuken die over het riviertje tegen elkaar leunen in een innige omhelzing.........

Deze omgeving is echt een plek om tot rust te komen en te genieten van de sfeer van vroegere tijden die hier zo goed bewaard is gebleven. Bed and Breakfast Donkhoeve is daarvoor een ideaal vertrekpunt.

De website van de 'Donkhoeve' vind je op www.donkhoeve.nl. Emailen kun je via info@donkhoeve.nl . Het adres is: Familie van Ruremonde, Polsdonken 2, 5688 LE Oirschot, telefoon 0499-575397.

Kees Smetsers

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!