keessmetsers.reismee.nl

Een Dinosaurus helpt kwetsbare kinderen in Indonesië.

Henk van Gerven gaat het speculaasproject van de stichting Loopgroep Bali Runners promoten !

Zondag 14 oktober gaat Henk van Gerven op een ludieke wijze het speculaasproject van de stichting Loopgroep Bali Runners onder de aandacht brengen van de toeschouwers bij de Halve Marathon van Eindhoven. De stichting Loopgroep Bali Runners is op 6-2-2017 opgericht en bestaat uit acht hardlopers, die zich het lot hebben aangetrokken van kinderen op Bali en andere eilanden in Indonesië, die een beperking hebben (meestal klompvoet) en niet of niet goed kunnen lopen.

De acht hardlopers proberen via deelname aan hardloopwedstrijden en zelfs een kwart triatlon geld op te halen, waarmee ze de kinderen in Indonesië kunnen helpen aan een betere toekomst. Vorig jaar hebben ze zoveel geld opgehaald dat ze 11 Indonesische kinderen, die nog nooit goed hadden kunnen lopen, hebben kunnen laten opereren. Inmiddels konden deze kinderen na een intensieve revalidatie de eerste stappen van hun leven kunnen zetten en nu kunnen ze ook gaan rennen en spelen met hun vriendjes. Kunt u zich voorstellen wat dit voor deze kinderen en hun ouders betekent ? De operaties zijn op Sumatra belangeloos uitgevoerd door een team van vier Nederlandse en Belgische artsen. De stichting Loopgroep Bali Runners heeft genoemde operaties gefinancierd uit het geld, dat zij via haar sponsoracties heeft opgehaald en waarvoor zij de sponsors en donateurs erg dankbaar zijn.

In de maand november 2018 gaat de stichting Loopgroep Bali Runners pakketten speculaas verkopen. Deze pakketten zijn door een prachtig gebaar van Jumbo Oirschot tegen inkoopprijs ingekocht. Via diverse verkooppunten proberen de Bali Runners in de maand november 2018 zoveel mogelijk pakketten te verkopen. In het weekend van 23/11 tot 25/11 staan ze de hele dag in de winkels van Jumbo Oirschot en Jumbo Middelbeers. De verkoopprijs van elk pakket is 2,00 euro en na aftrek van omzetbelasting levert elk pakket netto ongeveer 1,30 euro op voor het goede doel. Een operatie en de daarbij behorende revalidatie kost per kind gemiddeld 1000 euro. Dus als er 800 pakketten verkocht worden kan er weer een kind geholpen worden. De Bali Runners hopen dit jaar 15 tot 20 kinderen te kunnen helpen uit de opbrengst van de speculaasactie en de overige opgehaalde sponsorgelden.

De Bali Runners zijn bij hun speculaasproject afhankelijk van de medewerking van media, sponsors en donateurs. Publiciteit is daarbij van groot belang. Dit is ook de reden waarom Henk van Gerven aanstaande zondag 14 oktober verkleed als Dinosaurus de halve marathon van Eindhoven gaat lopen. Hij laat zich daarbij niet sponsoren, maar hij vraagt wel aandacht voor de speculaasactie van de Bali Runners. Henk vindt het geweldig dat hij als hardloper kinderen in Indonesië kan helpen, die niet het voorrecht hebben om te kunnen lopen. Het lopen van een halve marathon in een Dinosauruspak is heel vermoeiend, maar Henk heeft er alles voor over om de kwetsbare kinderen in Indonesië te helpen. Als u hem moreel wilt steunen, kom dan aanstaande zondag naar de Halve Marathon van Eindhoven en moedig hem aan. Als u mee wilt helpen met de speculaasactie, bijvoorbeeld door als verkooppunt te fungeren, dan kunt u dat laten weten bij Henk van Gerven (06-16955448) of Kees Smetsers (06-37342970) of via het emailadres smetserskees@hotmail.com. Uw steun wordt door de Bali Runners echt op prijs gesteld.

Mocht u het project van de stichting Loopgroep Bali Runners financieel willen ondersteunen, dan kunt u op de pagina FINANCIEEL van de website www.balirunners.nl alle nodige informatie vinden.

Kees Smetsers

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!