keessmetsers.reismee.nl

De Bali Runners gaan weer speculaas verkopen voor de hulp aan kinderen op Bali !

De Bali Runners gaan weer speculaas verkopen voor de kinderen op Bali !

Vorig jaar hebben de Bali Runners van de stichting Loopgroep Bali Runners uit Oirschot (een groep van acht hardlopers) in de maand november speculaas verkocht met het doel om kinderen te helpen op eiland Bali, die een beperking hebben en niet, of niet goed kunnen lopen. Dankzij de geweldige medewerking van de Oirschotse bevolking werden er 3358 pakketten speculaas verkocht. Daardoor konden er zeven kinderen geopereerd worden en na een intensieve fysiotherapie de eerste stappen van hun leven gaan zetten. Dankzij de mensen uit Oirschot, en ook daarbuiten, hebben deze zeven kinderen een kans op een betere toekomst gekregen.

Dit jaar gaan de Bali Runners weer speculaas verkopen en deze keer hopen ze zoveel pakketten te kunnen verkopen dat er minimaal 10 kinderen geholpen kunnen worden. Dankzij de fantastische medewerking van JUMBO OIRSCHOT en JUMBO MIDDELBEERS, en dankzij een twintigtal andere verkooppunten, gaat het wellicht lukken. 

De speculaasactie start op 5 november 2017, om 14.30 uur, tijdens het “Beers Gebuurt” in de verbouwde Kerk van Oostelbeers. De nieuwe vrouwelijke burgemeester krijgt dan het eerste pakket speculaas overhandigd.Na de start van de speculaasactie staan de Bali Runners op 10/11 en 11/11 in de winkel van Jumbo Middelbeers en op 17/11 en 18/11 in de winkel van Jumbo Oirschot. Op 25/11 en 26/11 verkopen ze ook pakketten speculaas tijdens de Vogelshow in de verbouwde Kerk van Oostelbeers.

De pakketten speculaas worden verkocht voor 2,00 euro per stuk. Het doel van de speculaasactie is om 4000 pakketten te verkopen. De Bali Runners willen alvast iedereen bedanken die aan deze speculaasactie gaat meewerken. 

In het menu "Foto's" van deze reisblog staat een  foto van de eerste twee kinderen, die via het speculaasproject over 2017 geholpen zullen worden. Het betreft twee kinderen uit één gezin. De vader van dat gezin is overleden en het gezin is straatarm. De moeder staat er alleen voor en heeft grote moeite om haar kinderen te kunnen verzorgen. Beide kinderen, een jongen en een meisje, zijn geboren met twee klompvoeten. Een beter voorbeeld, waarvoor de Bali Runners de longen uit hun lijf lopen en nu weer speculaas gaan verkopen, is er toch niet ? Kunt u zich voorstellen wat het voor deze moeder zal betekenen als haar zoontje en dochtertje straks geholpen zijn en hun voetjes recht staan ? Wat zal die moeder straks blij zijn als ze haar kinderen ziet rennen en spelen met hun vriendjes. Ze weet dan dat haar kinderen een kans krijgen op een betere toekomst…

“Samen zijn we sterk”

Kees Smetsers (secretaris van de stichting Loopgroep Bali Runners).

(Meer informatie over de speculaasactie is te vinden in de pagina NIEUWS van de website www.balirunners.nl)


Reacties

Reacties

Cor

Is er ook een verkooppunt in Rotterdam. Voor deze mooie aktie

Kees Smetsers

Dag Cor,
Er is helaas geen verkooppunt in Rotterdam. Vanwege het kostenaspect (transportkosten) beperkt de stichting Loopgroep Bali Runners tot de verkoop van pakketten speculaas in de regio Oirschot. Wij zijn een kleine stichting en kunnen daardoor de lijst van verkooppunten niet uitbreiden. Dat is jammer want anders zouden we heel veel kinderen kunnen helpen...

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!